Merhaba arkadaşlar, bu projede sizlere 3D baskı ile yapılmış dijital temassız ateş ölçer, arduino lazer kızılötesi termometre yapımı detaylarını göstereceğiz.
Giriş: Arduino Temassız Ateş Ölçer Yapımı
Kızılötesi termometreler, bir nesnenin yüzey sıcaklığını belirlemek/ölçmek için birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Çoğu zaman bir makinede veya elektronik devrede, yükselen sıcaklıklar bir şeylerin ters gittiğinin habercisidir (arabaların hararet göstergeleri gibi). Kızılötesi termometre ile hızlı ve temassız kontrol, bir makinenin sıcaklığındaki artışı gözlemleyebilmenizi sağlayabilir, böylece kalıcı hasara neden olmadan önce önlem alabilirsiniz. Kızılötesi radyasyon, elektromanyetik spektrumda bulunan bir radyasyon türüdür. Göremiyoruz ama elinizi ocak gibi sıcak bir şeyin yanına koyarsanız, kızılötesi radyasyonun etkilerini hissediyor olursunuz. Tüm nesneler kızılötesi radyasyon şeklinde enerji yayar. El tipi termometrelerin çoğu, ışığı(IR) termopile odaklamak için bir lens kullanır. IR enerjisi emildikçe elektrik sinyaline dönüştürülür ve ekranda gösterilir. Bu basit bir projedir ve sensörler, 3B tasarım / baskı, elektronik ve programlamaya harika bir giriş olarak kullanılabilir. Sorumluluk Reddi: Tabii ki tıbbi kullanım için uygun değildir. Bu proje sadece eğlence amaçlıdır ve tıbbi kullanım için bir kızılötesi termometreye ihtiyacınız varsa, tıbbi standartları / testleri karşılayan bir termometre sipariş etmelisiniz.
2. Adım: Gerekli Bileşenler
Bu proje için gerekli bileşenler aşağıdadır:
Adım 3: GY-906 Kızılötesi Sıcaklık Sensörü
Devre kartları çok ucuzdur, entegrasyonu kolaydır. Sensör -70 ila 380 santigrat derece aralığında ölçüm yapabilecek şekilde fabrikada kalibre edilmiş olarak gelir. Bu sensörün doğruluğu kabaca 0.5 derece santigrattır.
Adım 4: Kablolama
Artık gerekli tüm bileşenleri topladığınıza göre, her şeyi bir araya getirmeye başlamanın zamanı geldi. Öncelikle her şeyi bir breadboard'a bağlamanızı ve sonra her şey düzgün çalıştıktan sonra devam etmenizi öneririz. Sol tarafta, Dijital Çıkış 5'ten sürülen 200 ohm akım sınırlama direncine sahip lazerimiz var. 5V ile Dijital Giriş 2 arasında bağlanan standart bir anlık buton var. 5K aşağı çekme direnci var. Böylece
0V olarak ayarlanacak. Sağ tarafta, 9V pilimizi arduino nano'nun
VIN ve
GND pinlerine bağlayan ana Açma / Kapama anahtarımız var. OLED ekran ve GY-906 kızılötesi sıcaklık sensörünün her ikisi de 3.3V'a bağlıdır ve SDA hatları A4'e ve SCL'den A5'e bağlanır. Oled ekran ve GY-906 zaten I2C hatlarında kaldırma dirençlerine sahiptir.
Adım 5: Arduino Kodu
Arduino nano'nuzu nasıl programlayacağınızı bildiğinizi varsayıyoruz. Kodun derlenmesi için aşağıdaki kitaplıkları kurmanız gerekecek. Program sürekli olarak MLX90614'ten sıcaklık verilerini okur, ancak yalnızca düğme tetiğine basıldığında OLED'de görüntülenir. Tetiğe basıldığında, lazer de hangi nesnenin ölçülmekte olduğunu belirlemeye yardımcı olmak için açılır.
Ek Dosya
Adım 6: 3D Tasarım / Baskı / Birleştirme