1500 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo ve Türkiye'nin Her Yerine 99,90₺
148,47 ₺ KDV Dahil
163,32 ₺ KDV Dahil
243,92 ₺ KDV Dahil
254,52 ₺ KDV Dahil
3.817,80 ₺ KDV Dahil
4.242,00 ₺ KDV Dahil
%10 İndirim
%10İndirim
Ücretsiz Kargo
254,52 ₺ KDV Dahil
296,94 ₺ KDV Dahil
2.333,10 ₺ KDV Dahil
2.545,20 ₺ KDV Dahil
%8 İndirim
%8İndirim
Ücretsiz Kargo
3.817,80 ₺ KDV Dahil
4.242,00 ₺ KDV Dahil
%10 İndirim
%10İndirim
Ücretsiz Kargo
116,66 ₺ KDV Dahil
127,26 ₺ KDV Dahil
1.908,90 ₺ KDV Dahil
2.121,00 ₺ KDV Dahil
%10 İndirim
%10İndirim
Ücretsiz Kargo
2.333,10 ₺ KDV Dahil
2.545,20 ₺ KDV Dahil
%8 İndirim
%8İndirim
Ücretsiz Kargo

8 En İyi GSM, GPRS ve GPS Modülü 

1. u-blox NEO-6M GPS Modülü 

NEO-6M modül serisi, yüksek performanslı u-blox arduino gps shield olarak karşımıza çıkmaktadır. Düşük güç tüketimi üzerine tasarlanmış arduino gps modülü, az enerji tüketmesi ve düşük maliyeti ile ön plana çıkmaktadır. Akıllı güç yönetimi az enerji gerektiren arduino gps projeleri için önemli bir açığı kapatmıştır. Esnek bağlantı ile yüksek seviyede entegrasyon özelliği modülü mükemmel şekilde projelere uygun hale getirmektedir.

 

 

 

2. Raspberry Pi RGS-01 GSM Modülü 

 

RGS-01 GSM Shield , SIM800 modülü, anten, Push-Push simkart yuvası ile birlikte Raspberry PI  uyumlu GPRS&GSM şebekesi bağlantısı kurmanızı sağlar.

Ürün IMEI numarası Türkiye’de kayıtlı olup, takacağınız SIM kartınız ile internete bağlanmaya, SMS atmaya & almaya, veri ve ses transferi yapmaya hazır Raspberry PI modülüdür.

 
 

 

 

 

3. ESP8266 Wi-Fi Modülü

esp8266

ESP8266 Wi-Fi modülü, kablosuz ağlara kolaylıkla bağlanabilen bir modüldür. Gerek küçük boyutu, gerekse düşük fiyatı sayesinde çoğu maker tarafından tercih edilmektedir. Nesnelerin İnterneti (IOT) platformunda en çok tercih edilen Wi-Fi modülü olarak karşımıza çıkar.

  

 

 

 

4. Arduino GSM Shield GGS02

 

GGS01 GSM, SIM900 modülü, anten, Push-Push simkart yuvası ile birlikte Arduino Shield uyumlu GPRS&GSM şebekesi bağlantısı kurmanızı sağlar.

Ürün IMEI numarası Türkiye’de kayıtlı olup, takacağınız SIM kartınız ile internete bağlanmaya, SMS atmaya & almaya, veri ve ses transferi yapmaya hazır Arduino modülüdür.

 

 

 

5. Zigbee XBee Pro Series 2

xbee

Zigbee, diğer protokollerden farklı daha özel ve yüksek kaliteli iletişim sunan bir platformdur. 2,4GHz frekanslı radyo dalgaları ile iletişim kurulmaktadır. Genel olarak düşük miktardaki verilerin, uzun batarya ömrü ile yakın mesafelere güvenli bir biçimde iletilmesi için kullanılmaktadır.  Kendi içerisinde 128 bitlik şifreleme sistemi bulunmaktadır.

 

 

 

  

6. Arduino Radyo Modülü NRF24L01

arduino radyo

 

Standart RF modüller, genel olarak ilk  maddenin kullanılmasına gerek duyulmayan yerlerde kullanılmaktadır. Kablosuz ağların bulunmadığı bir ortam olarak düşünürsek standart RF modüller bir projede kullanılabilecek en uygun maliyetli ürünlerdir. Ülkemizde genel olarak 433MHz veya NRF24L01 gibi 2,4GHz frekansla çalışan modüller kullanılmaktadır.

  

 

 

7. Raspberry Pi GSM Modülü V2.0

raspberry pi gsm

 

Raspberry PI GSM Shield V2.0, SIM800 dört bantlı GSM / GPRS / BT modülünü temel alan Raspberry Pi arayüzü için özelleştirilmiştir. AT komutları Raspberry Pi üzerindeki seri port üzerinden gönderilir, böylece aramaları cevaplama, mesaj gönderme ve alma ve hatta internete bağlanma gibi fonksiyonlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca, modül yazılımın düzenlenmesi ve sıfırlanmasını destekler.

 

 

 

8. Antenova GSM3

GSM3

 

GSM3, dört bantlı bir 2G GSM / GPRS modülü olan SIM800H-BT'yi içeren eksiksiz bir dört bantlı GSM hücresel ağ iletişim çözümüdür. Bu modül, hücresel ağ iletişimi ve iletişim için eksiksiz seçenekler içeren GSM Faz 2/2 + uyumludur. Ağ durumu göstergesi, TCP / IP, UDP, FTP, PPP, HTTP, E-posta, MMS ve daha fazlasını içeren dahili internet protokolleri vardır. Ayrıca, FM radyo arayüzü de dahil olmak üzere gelişmiş işlevlere sahiptir. GPRS çoklu yuva sınıfı 12 uygulaması, toplamda 5 yuva açık olan 4 yukarı bağlantı ve 4 aşağı bağlantı yuvasına izin verir. Veri iletişim hızı, hem yukarı bağlantı hem de aşağı bağlantı bağlantısı için 85.6 kbps'de derecelendirilmiştir. Bu modülün olağanüstü bir özelliği, Bluetooth 3.0+ EDR protokolünü desteklemesidir.

GSM3, dört bantlı GSM / GPRS'i destekleyerek dünya çapında kullanılmasını sağlar. Basit AT komut arabirimi ile çalışan kompakt boyutlu modülde yer alan güçlü işlevler seti, gsm modülünü ™ mobil Internet terminalleri, otomatik sayaç okuma (AMR), uzaktan izleme dahil olmak üzere çok çeşitli M2M uygulamaları için eksiksiz bir çözüm haline getirir. Otomasyon kontrol (RMAC), gözetim ve güvenlik, kablosuz servis noktaları (POS) ve hücresel ağ bağlantısına dayanan benzeri uygulamaları yapabilirsiniz.

 

Global Mobil İletişim Sitemi(GSM) Nedir?

GSM (Global Mobil İletişim Sistemi), neredeyse dünyanın tamamında cep telefonu kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılan (arduino cep telefonu yapım projelerinde arduino gsm shield olarak tercih edilen, türkçe ismi arduino gsm modülü de dahil olmak üzere) dijital bir mobil ağdır. GSM, zaman bölmeli çoklu erişimde ( TDMA ) bir varyasyon kullanır ve üç dijital kablosuz telefon teknolojisinde en yaygın kullanılanıdır: TDMA, GSM ve CDMA. GSM, verileri sayısallaştırır ve sıkıştırır, daha sonra her biri kendi zaman diliminde diğer iki kullanıcı verisi akışıyla bir kanaldan diğerine gönderilir. 900 megahertz ( MHz ) veya 1.800 MHz frekans bandında çalışır.
GSM, diğer teknolojilerle birlikte, HSCSD, GPRS, EDGE ve Evrensel Mobil Telekomünikasyon Hizmetini(UMTS) de içeren kablosuz mobil telekomünikasyon standardının bir parçasıdır.
 

Arduino gsm - gps - gprs geliştirme modülü çeşitleri, arduino gsm shield sim900 ve sim800 fiyat olarak en uyguna her zaman Robocombo'da. 

 

GSM Tarihçe

Amerika Birleşik Devletleri'nde Gelişmiş Cep Telefonu Sistemi(AMPS) ve İngiltere'de ki (TACS) dahil olmak üzere GSM'in öncü protokolleri analog teknolojiyle üretilmiştir. Bununla birlikte, bu telekomünikasyon sistemleri, daha fazla kullanıcı sayısının artmasıyla yetersiz hale gelmiştir. Bu sistemlerin eksiklikleri, uluslararası olarak da kullanılabilecek daha verimli bir hücresel teknolojiye ihtiyaç duyulduğunun işareti olmuştur.
 
Daha gelişmiş sistem üretebilmek için, Avrupa Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Konferansı (CEPT), 1983 yılında dijital telekomünikasyon için bir Avrupa standardı geliştirme komitesi kurdu. CEPT, yeni sistemin yerine getirmesi gereken çeşitli kriterler belirlemiştir. Bunlar; uluslararası dolaşım desteği, yüksek konuşma kalitesi, el cihazları için destek, düşük servis maliyeti, yeni servisler için destek ve Entegre Hizmetler Dijital Ağı(ISDN) yeteneği'dir.
 
1987 yılında, 13 Avrupa ülkesinden temsilciler telekomünikasyon standardını uygulamak için bir sözleşme imzaladılar. Avrupa Birliği (AB) daha sonra Avrupa'da bir standart olarak GSM'i yasalaştıran kanun çıkarmıştır. 1989'da GSM projesinin sorumluluğu CEPT'den Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'ne(ETSI) devredildi.
 
GSM temelli mobil hizmetler ilk olarak 1991’de Finlandiya’da piyasaya sürüldü. Aynı yıl, GSM standart frekans bandı 900 MHz’den 1.800 MHz’e çıkarıldı. 2010 yılında GSM, küresel mobil pazarın% 80'ini temsil ediyordu. Bununla birlikte, bazı telekomünikasyon şirketleri, Avustralya'daki Telstra dahil olmak üzere GSM şebekelerini hizmetten çıkardılar. 2017'de Singapur, 2G GSM şebekesini tamamen kaldırmıştır.

 

GSM Ağın bileşimi

GSM şebekesinin bir bütün olarak çalışması için birlikte çalışan dört ayrı bölüm vardır: mobil cihazın kendisi, baz istasyonu alt sistemi (BSS), şebeke anahtarlama alt sistemi (NSS) ve işletme ve destek alt sistemi (OSS).
 
Mobil cihaz ağa donanım yoluyla bağlanır. Abone kimlik modülü(SIM) kartı, şebekenin mobil kullanıcı hakkında bilgi tanımlamasını sağlar.

 

GSM Şebekesi Organizasyonu

BSS, cep telefonu ile NSS arasındaki trafiği yönetir. İki ana bileşenden oluşur: baz alıcı verici istasyonu (BTS) ve baz istasyonu denetleyicisi (BSC). BTS, cep telefonları ile iletişim kuran ekipmanı içerir bunlar; büyük ölçüde radyo vericisi alıcıları ve antenleridir. BSC, bir grup baz alıcı-verici istasyonu ile iletişim kurar ve kontrol eder.
 
Genellikle şebeke ağı olarak adlandırılan GSM şebekesi mimarisinin NSS kısmı, hücresel servislerin sunulmasını sağlamak için arayanların yerini takip eder. Mobil operatörler NSS’nin sahibidir. NSS, mobil anahtarlama merkezi (MSC) ve yer kaydı (HLN) dahil olmak üzere çeşitli parçalara sahiptir. Bu bileşenler, yönlendirme aramaları ve Kısa Mesaj Servisi (SMS) gibi farklı işlevleri yerine getirir ve arayan hesap bilgilerinin SIM kartlar üzerinden doğrulanması ve saklanmasını sağlar.

 
CDMA ve GSM Arasındaki Farklar
Birçok GSM şebekesi operatörü, yabancı operatörlerle iletişim anlaşması yaptığından, kullanıcılar başka ülkelere seyahat ederken telefonlarını kullanmaya devam edebilir. An operatör ağına erişim yapılandırmalarını barındıran SIM kartlar, dolaşım maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

 

GSM Güvenlik

GSM güvenli bir kablosuz sistem olarak tasarlanmasına rağmen, günümüz de hala saldırılara maruz kalabilmektedir. Kullanıcının bir soruya geçerli bir cevap vermesini isteyen ve bir şifre ya da parola biçiminde gelebilecek önceden paylaşılan bir anahtar sağlayan bir yanıt doğrulama gibi kimlik doğrulama önlemleri kullanır.
 
Düz metin basamaklarını şifreleyen akış şifreleri de dahil olmak üzere GMS'nin kullandığı birkaç şifreleme güvenlik algoritması vardır. A5/1, A5/2 ve A5/3, bir kullanıcının konuşmasının özel olmasını sağlayan üç akış şifresidir. Bununla birlikte, hem A5/1 hem de A5/2 için algoritmalar hacklenmiş ve yayınlanmıştır. Bu nedenle bu şifreleme tipleri saldırılara karşı savunmasız kalmıştır.
 
GSM, web tarama gibi verileri iletmek için paket tabanlı bir iletişim servisi olan GPRS'i kullanır. Bununla birlikte, GPRS'in kullandığı şifreler, GEA/1 ve GEA/2, 2011'de hacklenmiş ve yayınlanmıştır.

 

GPS Nedir?

Global Konumlandırma Sistemi(GPS), yaklaşık 24 uydu ile oluşturulmuş bir navigasyon, yer konumlandırma sistemidir. GPS, dünyanın herhangi bir noktasında, iklimsel şartlardan etkilenmeden, 7/24 ve ücretsiz olarak çalışmaktadır. 1957'de Sovyetler Birliği Sputnik I uydusunu yörüngeye gönderdiğinde karşı atak olarak Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı denizaltıları takip edebilmek için kendi ürettiği gps uydularını askeri kullanım için dünya yörüngesine 1960 yılında göndermiştir. Ancak gps sistemi, 1978'de ilk özel sektör uydusu Navstar Block 1 tanıltıdığından 5 yıl sonra 1983'de sivil kullanıma açık hale getirilmiştir.

 

Arduino gps modülü ve arduino gps shield çeşitleri, arduino gps projelerinizde kullanabileceğiniz hali ile en uygun fiyat avantajı ile Robocombo'da.

GPS nasıl çalışır?

Her bir GPS uydusu belirlendiği kendi yörüngesinde Dünya etrafında günde iki kez dönmektedir. Her uydu, GPS cihazlarının uydunun kesin konumunu kodlamasını ve hesaplamasını sağlayan özel bir sinyal ve yörünge parametreleri iletir. GPS alıcıları, kullanıcının tam yerini hesaplamak için bu bilgileri kullanır. Temel olarak, GPS alıcısı, her bir uyduya olan mesafeyi, iletilen bir sinyalin alınması için geçen süreye göre ölçer. Birkaç uydudan uzaklık ölçümleriyle, gps alıcısı bir kullanıcının konumunu belirleyebilir ve koşu rotanızı ölçmek, bir trekking alanını haritalamak gibi bir çok işlevi yerine getirmenize olanak sağlar.

 

2B konumunuzu(enlem ve boylam) hesaplamak ve hareket ettiğiniz yönü hesaplamak için, bir GPS alıcısı en az 3 uydu ile ortak hareket etmelidir. 4 veya daha fazla uydu ile irtibatlı olursa, alıcı 3B konumunuzu (enlem, boylam ve yükseklik) belirleyebilir. Genel olarak, bir GPS alıcısı 8 veya daha fazla uyduyu izler. Ancak bu, günün hangi saatinde ve dünyanın neresinde olduğunuza bağlıdır.

Konumunuz belirlendikten sonra, GPS şu bilgileri hesaplaya bilmektedir;

- Konumlandırma 

- Hız

- Rota

- Takip

- Hedefe Uzaklık

- Gün doğumu ve gün batımı zamanı

- Haritalama

- Yükseklik

Ve çok daha fazlası...

GPS Ne Kadar Doğru Konumlandırma Yapabilmektedir?

Paralel ve çok kanallı tasarımları sayesinde günümüzün GPS alıcıları son derece hassas ölçüm yapabilmektedir. Gps alıcıları ilk açılışta oldukça hızlı bir biçimde uydulara kilitlenebilmektedir. Sık ağaçların bulunduğu ormanlar da, çöller de, dağlar da veya yüksek binaların bulunduğu kentsel ortamlarda bir gps uyduları konumunuzu belirleyebilmektedir. Bazı atmosferik faktörler ve kodsal hata kaynakları, GPS alıcılarının doğruluğunu nadiren de olsa etkileyebilir.

Bazı GPS alıcılarının doğruluk oranı WAAS (Geniş Alan Arttırma Sistemi) ile geliştirilmiştir. Bu özellik, atmosferde düzeltmeler sağlayarak doğruluğu 3 metreden daha küçük bir alana indirgeyerek konumlandırabilir. WAAS uydularından yararlanmak için ek ekipman veya ücret gerekmemektedir. Kullanıcılar ayrıca, GPS mesafelerini ortalama 1 ile 3 metreye kadar düzelten Diferansiyel GPS (DGPS) ile daha iyi hassasiyet elde edebilirler. ABD Sahil Güvenlik, GPS sinyallerini alan ve işaret vericileri tarafından düzeltilmiş bir sinyal ileten bir kuleler ağından oluşan en yaygın DGPS düzeltme servisini kullanmaktadır. Düzeltilmiş sinyali alabilmek için kullanıcıların GPS'lerine ek olarak bir diferansiyel işaret alıcısı ve işaret antenine sahip olmaları gerekir.

Diğer GPS Sistemleri

Dünyada GPS ile benzer sistemler de var ve bunların hepsi Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) olarak sınıflandırılıyor. GLONASS, Rusya tarafından inşa edilmiş bir uydu sistemidir. Avrupa Uzay Ajansı Galileo'yu, Çin ise BeiDou'yu kurmuşlardır.

GPS Uydu Sistemi

Halihazırda GPS uzay segmentini oluşturan 31 uydu, dünyayı yaklaşık 20.000 km yukarıdan izlemektedir. Bu uydular sürekli hareket ediyor ve 24 saatten daha az sürede iki defa dünya etrafında tur atmaktadır. Saatte yaklaşık 11.000 km hızla yolculuk yapmaktadırlar. Herhangi bir yörüngeden sapma durumu söz konusu olmaması için küçük itici roketleri, uyduları yörüngelerinde tutmak için yardımcı olmaktadır.

GPS uydularıyla ilgili bilgiler:

- GPS'in resmi ismi NAVSTAR'dır.

- İlk GPS uydusu 1978'de piyasaya sürüldü.

- 1994 yılında 24 uydudan oluşan bir uydu takımı yörüngeye yerleştirilmiştir.

- Her uydu yaklaşık 10 yıl çalışabilecek şekilde üretilmiştir. Yeni uydular sürekli olarak üretilmekte ve yörüngeye fırlatılmaktadır.

Bir GPS uydusu yaklaşık 1 ton ağırlığında ve güneş panellerinin açık hali ile yaklaşık 5 metre genişliğindedir. Bu bilgiler sizi şaşırtmasın çünkü ilk fırlatılan uydu Sputnik 1 yaklaşık olarak 89kg ağırlığındaydı.

GPS uyduları güneş enerjisiyle çalışır, ancak güneş tutulması durumunda, yedek pilleri vardır.

Verici gücü yalnızca 50 Watt veya daha azdır.

 

GPS Sinyali Nedir?

GPS uyduları en az 2 düşük güçlü radyo sinyali iletir. Sinyaller görüş hattı üzerinden hareket eder, bulutlar, cam ve plastikten geçebilen, ancak binalar ve dağlar gibi çoğu katı nesneden geçmeyen ilk sinyal türüne kıyasla modern alıcılar daha hassastır ve genellikle tüm engel teşkil eden katı cisimlerden geçebilirler.

Bir GPS sinyali 3 farklı bilgi türü içerir:

Sahte kod; hangi uydunun bilgi ilettiğini tanımlayan bir kimlik kodudur. Hangi uydudan sinyal aldığınızı cihazınızın uydu sayfasında görebilirsiniz.

Bir uydunun konumunu belirlemek için Ephemeris verisine ihtiyaç vardır ve uydunun sağlığı, mevcut tarih ve saat hakkında önemli bilgiler verir.

Almanac verileri; GPS alıcısına, her bir GPS uydusunun gün boyunca herhangi bir zamanda nerede olması gerektiğini söyler ve bu uydunun ve sistemdeki diğer her uyduların yörünge bilgilerini göstermektedir.

GPS Sinyali Hata Kaynakları

İyonosfer ve troposfer gecikmeler: Uydu sinyalleri atmosferden geçerken yavaşlar. GPS sistemi, bu tür bir hatayı kısmen düzeltmek için dahili bir aygıt kullanır.

Multi sinyal: GPS sinyali, alıcıya ulaşmadan önce yüksek binalar veya büyük kaya yüzeyleri gibi cisimlerden yansıyabilir. Bu durum sinyalin ulaşma süresini artıracak ve hatalara neden olacaktır.

Alıcı saatinde hatalar: Bir gps alıcısının saatinde hafif zamanlama hataları olabilir, çünkü GPS uydularındaki atomik saatler kadar hassas ve doğru saat barındırmamaktadır.

Yörünge hataları: Uydunun bildirilen yeri doğru olmayabilir.

Görünen uydu sayısı: Bir GPS alıcısı ne kadar çok uydu ile iletişim kurabilirse, doğruluk payını o kadar netleştirebilir. Bir sinyal engellendiğinde, konum hatası alabilirsiniz veya hiç konumlandırma olmayabilir. GPS üniteleri genellikle su altında veya yer altında çalışmaz ancak yeni yüksek hassasiyetli alıcılar binaların içinde veya ağaç örtüsü altındayken bile bazı sinyalleri izleyebilir.

Uyduların konumları: Uydu sinyalleri, bir hat veya dar gruplama yerine, birbirine göre geniş açılarla yerleştirildiğinde uydu sinyalleri daha etkilidir.

ABD Savunma Bakanlığı askeri rakip gps uydularının son derece hassas GPS sinyallerini yanıltıcı ve daha az doğruluk payı hesaplamalarını sağlayan bir sistemi denemiştir ve başarılı olmuştur. Sivil GPS alıcılarının ise doğruluğunu artıran bu sistem Mayıs 2000'de kapatılmıştır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.